kosár tartalma:    0 termék       Megrendelés elküldése  
Borsodi bemutatóterem: 3516 Miskolc, Pesti út 84.      Pesti bemutatóterem: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 2.
Hűtő-fűtő klímaberendezések szivárgás vizsgálata
Szivárgás vizsgálatra kötelezett minden olyan klíma és hűtőberendezés tulajdonos, akinek a klíma és légkondicionáló rendszerében 3 kg-nál nagyobb hűtőközeg van. A klíma hűtőközegének szivárgásvizsgálata azt ellenőrzi, hogy a zárt rendszerből tud-e klímagáz elszökni a kalorikus csőhálózaton keresztül vagy a berendezés elpárologtatóin. Ezt a szivárgás vizsgálatot az uniós rendeletek miatt tették kötelezővé 2010 január 1-től hazánkban is.

A vizsgálatot csak szakképesített, szivárgáskeresési, úgynevezett narancs kártyával rendelkező szakember végezhet el. A szivárgáskeresés során a szakembernek jegyzőkönyvet kell készíteni, melyet a klímaberendezés tulajdonosának is át kell adni, amellyel egy esetleges ellenőrzés során igazolni tudja, hogy a törvényben foglalt szivárgáskeresés el lett végezve.

Szivárgás ellenőrzés minimális gyakorisága

F-gáz kategória A >= 300kg B >= 30kg C
>= 3kg és >=6kg
és hermetikusan zárt
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használata nélkül 3 havonta 6 havonta 12 havonta
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használatával 6 havonta 12havonta 12 havonta


A Borsod Klíma Bt. és alkalmazottai rendelkeznek a jogszabályi kötelezettség szerinti jogosultságokkal és végzettségekkel (arcképes zöldkártya igazolvány, narancssárga kártya, illetve cégminősítés).

Szivárgáskeresésre vonatkozó megkeresésükkel az info@borsodklima.hu e-mail címen vagy a 30/261-1335-ös telefonszámon léphet kapcsolatba velünk. Árajánlatadás után gyors, rugalmas munkavégzést biztosítunk.