kosár tartalma:    0 termék       Megrendelés elküldése  
Borsodi bemutatóterem: 3516 Miskolc, Pesti út 84.      Pesti bemutatóterem: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 2.
Napkollektoros rendszer megoldások
Napkollektoros rendszerek már bruttó 439 000 Ft-tól elérhetőek 2-4 fős családi házakba, használati melegvíz készítésére!

Ár tartalmazza:

  • 1db SCP58-20 vákumcsöves napkollektor
  • BSD/200 literes HMV tároló, DeltaSol BS vezérlés
  • 18 literes tágulási tartály
  • monopropilénglikol fagyálló folyadék
  • automata légtelenítő, DN20 szolár állomás

Ajnlatkérés napkollektorra 


Vákumcsöves napkollektorok Miskolc, napkollektorok szereléseMiért jó a napkollektor?

Szinte hihetetlen, hogy a Nap milyen mennyiségű energiával lát el minket: kevesebb, mint két hét alatt annyi napsugár érkezik Földünkre, amely megfelel az általunk ismert fosszilis tüzelőanyag-készlet teljes energiatartalmának. Ha ezt megcsapoljuk, olyan hőforráshoz juthatunk, amely kifogyhatatlan, sőt környezetünket sem terheli. A napenergiát számos célra használják. A napkollektorok a napsugárzásból nyert hővel felmelegítik a fürdéshez és mosogatáshoz használt melegvizet, medencénket, sőt, bizonyos különleges típusok fűtésrásegítésre is alkalmasak.
 


Napkollektorok működése, napkollektor MiskolcNapkollektorok működése egyszerű:

a beérkező napsugár egy speciális bevonattal ellátott fémlemezt melegít, majd ezt a hőt hasznosítja. Formájukat tekintve két különböző típust különböztetünk meg, a síkkollektort és a vákuumcsöves napkollektort. A hagyományos síkkollektorok általános felhasználási területe a melegvíz készítés és a medencefűtés. A vákuumcsöves napkollektoroknál az elnyelőfelületet több darabra osztják, a lemezcsíkokat lezárt üvegcsövekbe helyezik, ahol speciális eljárással légüres teret (vákuumot) hoznak létre. A vákuum tökéletes hőszigetelő hatása miatt a kollektor hőtermelését a téli hideg környezet nem befolyásolja, ezért a melegvíz készítésen és medencefűtésen kívül kifejezetten ajánlott fűtésrásegítésre is. A vákumcsöves napkollektor hatékonyabb tehát melegvíz készítésre, ha az egész évet vesszük figyelembe.
 


Napkollektor alkalmazása, napkollektor telepítése Miskolc, vákum és síkcsöves napkollektorok

A nap nem áll korlátlanul rendelkezésre, ezért a napkollektorokat mindig kisegítő elemként kell figyelembe venni. Alkalmazásuk esetén a cél a rásegítés, nem egy más hőtermelő kiváltása. Fejenként egy-két négyzetméter kollektorral akár 60%-ban fedezhetjük az éves melegvíz készítésünket. 1 fő részére kb. 1 nm felületű kollektor szükséges 30-40 liter vízben való tisztálkodáshoz, mely inkább zuhanyozást jelent mint kádban való fürdést. Érdemes annyi nm kollektort vásárolni, amennyi a családi házban lakók létszáma. Amennyiben fűtésre is rá szeretnénk segíteni, a melegvíz készítéshez szükséges felület többszörösére lehet szükség, de mindig gondolnunk kell a kollektorok nyári kihasználtságára is. Ekkor érdemes a melegvizet medence fűtésére felhaszbnálni, így több hónapot is használhatjuk medencénket. Ekkora felülettel fűtési költségünk éves szinten akár 15-30%-kal csökkenthető.


Napkollektor megtérülése

 
A napkollektoros rendszerek valóságos gazdasági megtérülési idejét nehéz meghatározni, hisz az energiaárak gyors ingadozása már évek óta bizonytalanságot okoz a gazdasági számításokban. Mégis, pont a hektikus változások és jövő bizonytalansága ösztönöz egyre több felhasználót arra, hogy épületük hőellátását több alapra helyezze. A legfrissebb felmérések és kutatások alapján egy jó minőségű kollektor közel egy-két év alatt hoz le a tetőről annyi energiát, amely a teljes előállításához kell, és ezzel a legkörnyezetkímélőbb beruházások közé tartozik.